Κάτι περίεργο συμβαίνει στην περιοχή του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, η οποία, μετά από σκληρές μάχες, καταλήφθηε από το ρωσικό στρατό.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλές από τις ρωσικές δυνάμεις που είχαν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ελάχιστοι Ρώσοι στρατιώτες έχουν απομείνει στην περιοχή του εγκαταλειμμένου πλέον σταθμού. «Οι κατακτητές, που κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και άλλες εγκαταστάσεις στην αποκλεισμένη ζώνη, έφυγαν σε δύο φάλαγγες προς τα ουκρανικά σύνορα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το «Κόκκινο Δάσος»

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν επίσης και από τη γειτονική πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ. Η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι η αποχώρηση των στρατευμάτων γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας για περιορισμό των εχθροπραξιών στα εδάφη της Ουκρανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους που μίλησαν σε δυτικά ΜΜΕ, η αποχώρηση αποδίδεται σε «οξεία ασθένεια από ραδιενέργεια», από την οποία προσβλήθηκαν εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι έσκαψαν ορύγματα στο Κόκκινο Δάσος, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Έκθεση σε ραδιενεργό χώμα

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέθηκαν επί μακρόν στο ραδιενεργό χώμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν συμπτώματα μόλυνσης από τη ραδιενέργεια και να μεταφερθούν σε ειδικό νοσοκομείο στο Γκόμελ της Λευκορωσίας, για θεραπεία.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Τσερνόμπιλ, ενώ Ουκρανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι περίπου επτά λεωφορεία με ασθενείς στρατιώτες έφυγαν για Λευκορωσία, αλλά και ότι υπάρχουν «πούλμαν-φαντάσματα» που φεύγουν από Λευκορωσία για Ρωσία με νεκρούς στρατιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr