Ερντογάν φον ντερ Λάιεν

Λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής που είναι προγραμματισμένο για την 25η Μαρτίου η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακούσει από πρώτο χέρι τις θέσεις της Τουρκίας για μια σειρά θεμάτων – συμπεριλαμβανομένων και των ελληνοτουρκικών.

Ειδικότερα, αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα «συναντηθούν» μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην σύνοδο κορυφής θα συζητηθεί η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα έχει προηγηθεί η παρουσίαση της έκθεσης του Υπατου Εκπροσώπου  της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, βάσει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου.

Εκτός από την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας οι «27» θα συζητήσουν επίσης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομία και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Πηγή: economico.gr