ΤΙΜΕ 2020

«Αλλάζοντας την ιστορία της Αμερικής»: Με αυτόν τον τίτλο στο εξώφυλλό του το περιοδικό TIME ανακηρύσσει σε Πρόσωπα της Χρονιάς για το 2020 τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

Είναι τα δύο πρόσωπα που έγραψαν ήδη ιστορία στις 7 Νοεμβρίου κερδίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ στην πιο θυελλώδη προεδρική εκλογή της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν ανάγκασε εκείνη την ημέρα τον Τραμπ να γίνει ένας από τους ελάχιστους προέδρους στην ιστορία της Αμερικής που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν και δεύτερη θητεία. Η Καμάλα Χάρις, την ίδια ημέρα, έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης κόντρα στον διχασμό”

«Επειδή αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής, επειδή δείχνουν ότι οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι πιο ισχυρές από τις εμμονές του διχασμού, επειδή μοιράζονται το όραμα της αλληλεγγύης σε έναν κόσμο που θρηνεί, ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις είναι τα Πρόσωπα της Χρονιάς του ΤΙΜΕ για το 2020» έγραψε στο editorial του περιοδικού ο διευθυντής του ΤΙΜΕ Εντουαρντ Φέλσενταλ.

Στο άρθρο του το ΤΙΜΕ τονίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει μέρος έστω από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες- κλειδιά της “ζώνης της σκουριάς”».

«Μαζί, οι Μπάιντεν και Χάρις,  πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα και η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν», καταλήγει το editorial.

Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για το Πρόσωπο της Χρονιάς, μαζί με τους Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις βρέθηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ, τα μέλη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων που δημιούργησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, και ο δρ Αντονι Φάουτσι μαζί με το υγειονομικό προσωπικό που δίνει την μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: economico.gr