Πούτιν πυρηνικό

Στις συνέπειες της απόπειρας ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βαγκνερ στη Ρωσία εστιάζει ένα μεγάλο μέρος του βρετανικού Tύπου.

Η εφημερίδα Indepedent επισημαίνει ένα σχόλιο ενός Ρώσου βουλευτή που είπε ότι ο αρχηγός της ομάδας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, θα έπρεπε να δεχθεί «μια σφαίρα στο κεφάλι». Αυτό, σύμφωνα με το άρθρο, υποδηλώνει ότι το καθεστώς στη Μόσχα είναι πιθανό να απαντήσει στην ανταρσία αυξάνοντας την καταστολή.

Σε ένα κύριο άρθρο, οι Times προειδοποιούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να επιλέξει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την ελπίδα «να αποσπάσει την προσοχή από τα αυξανόμενα προβλήματα στο εσωτερικό του». Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα ήταν ανόητο να στοιχηματίσουμε στην επικείμενη ανατροπή του και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερες αναταραχές καθώς αγωνίζεται για την επιβίωση του καθεστώτος του.

Ο Guardian αναφέρει ότι η ομάδα Βάγκνερ φαινόταν να συνεχίζει ορισμένες από τις δραστηριότητές του χθες. Οι μισθοφόροι είπαν στην εφημερίδα ότι τα πέντε κέντρα στρατολόγησης τους σε όλη τη Ρωσία ήταν ανοιχτά ως συνήθως και ότι ορισμένοι από τους μαχητές τους επέστρεψαν στις βάσεις τους στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Στην πρώτη της σελίδα, η Daily Telegraph υπογραμμίζει την έκκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ηνωμένου Βασιλείου, στρατηγού Sir Patrick Sanders, για περισσότερα στρατεύματα και μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό ως απάντηση στην απειλή από τη Μόσχα. Λέει ότι η Βρετανία δεν πρέπει «ποτέ ξανά να είναι απροετοίμαστη όπως ήταν οι πρόγονοί μας» κατά την άνοδο του Χίτλερ τη δεκαετία του 1930.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr