Την ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις της ΕΕ στον τομεα της ενέργειας αναγνωρίζει η Ευρωπαία επίτροπος

Την ανάγκη για τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής με δραστικές παρεμβάσεις, τόνισε μιλώντας στη Βουλή η Ευρωπαία Επιτρόπος Ενέργειας Kadri Simson, κατά την κοινή Συνεδρίαση των Ειδικών Διαρκών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και την επάρκεια εφοδιασμού της Ευρώπης μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

  • Η Επίτροπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα υπουργό και στην έγκαιρη παρέμβαση του για την ανάγκη στοχευμένων – κοινών μέτρων από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης.

Έγκαιρη προειδοποίηση από Σκρέκα

«Γνωρίζω ότι οι τιμές της ενέργειας είναι το πιο φλέγον ζήτημα για πολλούς από εμάς και θα πρέπει να προστατεύσουμε τους λαούς μας και τις επιχειρήσεις μας από αυτό το σοκ των τιμών. Γι’ αυτό λοιπόν υιοθετήσαμε μία εργαλειοθήκη μέτρων που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από όλα τα κράτη-μέλη και αξίζει να πω ότι ο Έλληνας υπουργός  κ. Σκρέκας ήταν από τους πρώτους που έθιξε την ανάγκη για στοχευμένα μέτρα ήδη από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν συναντήθηκαν στο Συμβούλιο Ενέργειας οι υπουργοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία Επίτροπος.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή επίσκεψη της κ. Simson μαζί με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, στον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, όπου ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τον εφοδιασμό της χώρας μας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Μεταξύ αυτών είναι και η επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας με την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής στις τρεις υπάρχουσες στο νησί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr