Κατόπιν διενέργειας Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού διαγωνισμού, η AMPLUS AE -ένας από τους σημαντικότερους System Integrators στην Ελληνική αγορά – ανέλαβε την ανάπτυξη υποδομής υπηρεσιών private cloud του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το έργο είναι συνολικής συμβατικής αξίας 402.878,00€, πλέον ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η Amplus ανέλαβε την εγκατάσταση, λειτουργία και υποστήριξη των ακόλουθων υπηρεσιών:

  • Υπολογιστική υποδομή φιλοξενίας εξυπηρετητών – διαμοίρασης υπολογιστικών πόρων, καθώς και του απαραίτητου λογισμικού παροχής υπηρεσιών cloud.
  • Ενεργοποίηση και παραγωγική λειτουργία υπηρεσιών εικονικών μηχανών και αποθηκευτικού χώρου.
  • Υποστήριξη της λειτουργίας υπολογιστικής και αποθηκευτικής υποδομής και υπηρεσιών.

Η υλοποίηση του έργου προβλέπει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό DELL (εξυπηρετητές) και βασίζεται στην τεχνολογία Λογισμικού Canonical openstack, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη ενδογενώς λύσεων IaaS (Υποδομή ως υπηρεσία) και PaaS (πλατφόρμα ως υπηρεσία) σε περιβάλλον ανοιχτού κώδικα. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και στη συνέχεια υποστήριξης της λειτουργίας του συνόλου της πραναφερθείσας υποδομής από την AMPLUS AE.

O Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Δαμανάκης δήλωσε: « Η τεχνολογική αυτονομία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξωστρέφεια, την ευελιξία, την ανταγωνιστικότητά τους, καθώς και  για την υιοθέτηση των στρατηγικών ανάπτυξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανάθεση του έργου «Ανάπτυξη υποδομής υπηρεσιών private cloud του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», καθώς η τεχνολογία εξυπηρετεί απόλυτα τις τεχνολογικές απαιτήσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Στην AMPLUS  μελετάμε   και προτείνουμε επιλογές, ώστε να παρέχουμε τις λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Με την υψηλή τεχνολογική κατάρτιση και την εμπειρία των στελεχών μας, τις στρατηγικές συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει και τη διαρκή επιμόρφωση του δυναμικού μας, σχεδιάζουμε και προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις, τις οποίες προσαρμόζουμε, κάθε φορά, στην εγκατεστημένη υποδομή του πελάτη μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr