εμβόλιο Pfizer

Εντονα θετικά αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές στη γνωστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι την προπαραμονή των Χριστουγέννων θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer .

Η είδηση έγινε γνωστή από  δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Κομισιόν δημοσιοποίησε ότι η έγκριση του εμβολίου θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.

Θετικά αντέδρασαν οι αγορές 

H είδηση προκάλεσε τη θετική αντίδραση των αγορών, με τον DAX30 στη Φρανκφούρτη να καταγράφει αμέσως άνοδο κατά 0,65% και τον Euro Stoxx 50 κατά 0,46%, στις 3.520 μονάδες.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού στην Γερμανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον αρμόδιο εποπτικό φορέα της ΕΕ προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου ιού, την ώρα που η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν ήδη αρχίσει να προχωρούν σε εμβολιασμό των πολιτών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν δήλωσε ότι η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την ΕΕ «πριν από τα Χριστούγεννα».

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», τόνισε, καθώς έχει γίνει εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Πηγή: economico.gr