Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», στην Ολομέλεια.

Το ενδιαφέρον των βουλευτών για το νομοσχέδιο είναι μεγάλο, καθώς ζήτησαν και ενεγράφησαν να τοποθετηθούν συνολικά 96 βουλευτές.

Χθες, Δευτέρα 24 Ιουλίου, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης, εκτός από τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων τοποθετήθηκαν 49 βουλευτές από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Από τις τοποθετήσεις των κομμάτων, το νομοσχέδιο αναμένεται σήμερα το απόγευμα να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΙΚΗΣ και της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και να συγκεντρώσει τουλάχιστον τις 200 θετικές ψήφους που απαιτούνται από το Σύνταγμα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δήλωσαν πως θα ψηφίσουν «παρών» ενώ το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει δύο τροπολογίες, μία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και μία για τη δυνατότητα ψήφου εντός της επικράτειας από τον τόπο διαμονής τους την ημέρα των εκλογών.

Επίσης, πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν εντός της επικράτειας έχει καταθέσει και η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr