Ούτε τα πραγματικά γεγονότα (όπως τα αποτυπώνουν φωτογραφικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες) σχετικά με τη νέα πρόκληση της Τουρκίας με τους γυμνούς μετανάστες δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα, στην προσπάθειά της να «λασπώσει» την Ελλάδα.

Έτσι, μετά τις κινήσεις της Αθήνας για διεθνοποίηση του ζητήματος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντί να ζητήσει και συγγνώμη, εμφανίζεται να ζητά… τα ρέστα και να κατηγορεί την Ελλάδα για τα έργα και τις ημέρες των συμπατριωτών του.

Συγκεκεριμένα, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως «αναίσχυντες» τις «κατηγορίες της Ελλάδας», κάνοντας λόγο για fake news όσον αφορά στις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, ενώ πηγαίνοντας τα πράγματα ένα βήμα παρά κάτω, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα «είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία».

Μεγαλοϊδεατισμός χωρίς βάση

Παράλληλα, και παρά τα απανωτά «χαστούκια» που τρώει η χώρα του διεθνώς, σημείωσε ότι «η Τουρκία έχει γίνει και πάλι το κέντρο του διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε και στην ιστορία. Βρισκόμαστε σε μια κομβικής σημασίας θέση στην οποία συνδέουμε την Ανατολή με τη Δύση, τον Βορρά με τον Νότο, στην ενέργεια, το εμπόριο και τις μετακινήσεις».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η σημασία της τουρκικής περιοχής για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία έχει αυξηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων παγκόσμιων κρίσεων, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «ισχυρό όραμα για το μέλλον». «Ο τρόπος για να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε τόπο σταθερότητας αυξάνοντας παράλληλα την ευημερία των εθνών μας είναι με την ενίσχυση της ενότητάς μας. Ο τρόπος για να ενισχύσουμε την ενότητά μας είναι να κάνουμε τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή με θάρρος», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr