Το Facebook αλλάζει όνομα και γίνεται Meta

Το Facebook αλλάζει όνομα και γίνεται Meta. Ο Zuckerberg επέλεξε την ελληνική λέξη «Μετά» για να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν»

Επιχειρεί έτσι να αποσυνδέσει την ταυτότητά του από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δέχτηκε σκληρή κριτική για τοξικό περιεχόμενο, ενώ δηλώνει έτοιμη να στραφεί σε μια πλατφόρμα που θα εστιάσει στην εικονική πραγματικότητα.

«Το ‘metaverse’ είναι το επόμενο σύνορο, είπε ο Mark Zuckerberg στην παρουσίαση της νέας προσπάθειας. «Από τώρα θα είμαστε πρώτοι στο metaverse, όχι στο Facebook».

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μετοχή θα αρχίσει να τελεί υπό διαπραγμάτευση με το νέο όνομα και ticker το MVRS από την 1η Δεκεμβρίου.

O Ζάκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης (με όλες τις επικρίσεις που έχει δεχτεί), ως βασικός δημιουργός του “metaverse”. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Verge τον Ιούλιο ότι «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μη μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse».

Είχε προηγηθεί η ριζική αναδιάρθωση της Google το 2015, η οποία μπήκε κάτω από την «ομπρέλα» μιας μητρικής εταιρείας, της Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι είναι πια κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης.

Όσο για το metaverse, που ούτως ή άλλως αναμένεται να αναπτυχθεί στο μέλλον, είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Νιλ Στέφενσον, για να περιγράψει έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι δραπετεύουν από έναν δυστοπικό κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr