Μόνο λίγες ημέρες μετά τη δέσμευση από την Ελλάδα ρωσικού πλοίου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στην Εύβοια, φαίνεται ότι η Τεχεράνη δίνει την απάντησή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, Ιρανοί ένοπλοι κατέλαβαν δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο. Ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτό να υπάρξει επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών ή του Εμπορικής Ναυτιλίας με τα πλοία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Αναμένεται διάβημα του ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να γίνει διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αθήνα εκτιμά ότι οι «επιδρομές» στα ελληνικά πλοία μάλλον αποτελούν αντίποινα για το ρωσικό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και το οποίο κατασχέθηκε στην Κάρυστο. Από όσα έχουν γίνει γνωστα, στο Delta βρίσκονταν 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες, και στο Warrior βρίσκονταν 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 8 είναι Έλληνες και ένας Κύπριος.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό τάνκερ, που είχε προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, τελικά είχε αποδεσμευτεί, μετά από σχετική διάταξη που εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr