Και το Ισραήλ στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία, και συντάσσεται πλήρως με την Ελλάδα, μπροστά στην κλιμακούμενη επιθετικότητα και προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε παρέμβασή του βαρύνουσας σημασίας, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείο Εξωτερικών, Λιόρ Χαϊάτ, υπογράμμισε χωρίς περιστροφές ότι «το Ισραήλ εκφράζει εκ νέου την πλήρη υποστήριξή και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή της και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων».

Κατηγορεί την Τουρκία για «μονομερείς ενέργειες»

Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι «το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας μπορούν να προκαλέσουν κλιμάκωση και να απειλήσουν την εύθραυστη ισορροπία στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» άσκησε μέσω άρθρου δριμεία κριτική στην στάση της Ε.Ε. έναντι των τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδας, τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Άγκυρας σε μια κρίσιμη περιόδο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Πηγή: economico.gr