Άρμιν Λάσετ, ο νέος αρχηγός του CDU

Ο Άρμιν Λάσετ είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο κ. Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες και σήμερα εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το σημερινό συνέδριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χθες η ‘Αγγελα Μέρκελ, στην τελευταία της ομιλία σε κομματικό συνέδριο ως Καγκελάριος, αν και απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με τους υποψηφίους, ευχήθηκε «να κερδίσει μια ομάδα, η οποία θα πάρει στα χέρια της την τύχη του κόμματός μας».

Ο πιο “κεντρώος” και πιστός στην πολιτική κληρονομία της Μέρκελ

Ο Άρμιν Λάσετ θεωρείται πιο “κεντρώος” και πιστός στην πολιτική κληρονομιά της καγκελαρίου Μέρκελ, μολονότι συγκρούστηκε μαζί της για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας καθώς ο ίδιος υποστήριζε πιο χαλαρά μέτρα κάτι που δεν τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή στην συντηρητική βάση του κόμματος.

Στο πλευρό του υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ο οποίος είναι ενισχυμένος δημοσκοπικά από τη διαχείριση της πανδημίας.

Υποστηρικτές του διδύμου Λάσετ Σπαν θεωρούνται τόσο η νυν πρόεδρος του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ όσο και ο πρωθυπουργος της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ.

Πηγή: economico.gr