Σε μεγαλοπρεπές… άδειασμα της Άγκυρας προχώρησε το Κρεμλίνο σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας στην ειρηνευτική διαδικασία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα διέψευσε τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι Ρωσία και Τουρκία θα ελέγχουν από κοινού τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στην περιοχή.

«Δεν το αντιλαμβανόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο»

«Δεν το αντιλαμβανόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πέσκοφ, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για τη δημιουργία κοινού κέντρου ελέγχου της εκεχειρίας αντιτίθενται στις θέσεις του Κρεμλίνου.

Ο Πέσκοφ τόνισε ότι το ζήτημα της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου δεν αναφέρθηκε ποτέ στις κοινές δηλώσεις των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας και ήταν αντικείμενο άλλης συμφωνίας, ενώ διέψευσε και τη συμφωνία για την παρουσία τουρκικής ειρηνευτικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συμφωνία για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του ΑΚΡ είχε «κοκορευτεί» για τη συμφωνία και για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ειρηνευτική δύναμη που «τελείωσε 28 χρόνια αρμενικής κατοχής σε αζέρικα εδάφη»

Πηγή: economico.gr