Χρειάστηκε να περάσουν εβδομάδες μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφασίσει να κάνει κάποιο σχόλιο για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ωστόσο, πλέον, το Κρεμλίνο… μίλησε.

Έτοιμος για επαφές δηλώνει ο Πούτιν

Ο Πούτιν συνεχάρη και επίσημα τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ευχόμενός του «κάθε επιτυχία» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, παρά τις διαφορές τους, θα συνεισφέρουν στην επίλυση πολλών προβλημάτων και προκλήσεων που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα».

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι «η ρωσο-αμερικανική συνεργασία που βασίζεται στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού είναι προς το συμφέρον των λαών και των δύο χωρών, και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας» και δήλωσε «έτοιμος για επαφές» με τον Αμερικανό ομόλογό του, μόλις αυτός αναλάβει τα καθήκοντά του.

Περιμένοντας την επικύρωση

Το μήνυμα Πούτιν έρχεταιν αμέσως μετά την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, η οποία και έδωσε σχεδόν τελειωτικό χτύπημα στις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μιλήσει μόλις τα αποτελέσματα επικυρωθούν επίσημα. «Περιμένουμε να λήξει η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση», είχε πει τότε ο Πούτιν.

Πηγή: economico.gr