Τσίπρας λασπομαχίες

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, η υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη θα μπορούσε να είναι πεδίο σοβαρής πολιτικής πίεσης προς την κυβέρνηση. Η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την υπουργό Πολιτισμού, οι εναντίον της βολές ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ, και τα ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς της – επικοινωνιακούς ή μη – αποτελούν ζητήματα τα οποία προφανώς θα αναδείκνυε η οποιαδήποτε αντιπολίτευση.

Στην Κουμουνδούρου όμως το πολιτικά προφανές ποτέ δεν ήταν το δυνατό τους σημείο. Και, για μια ακόμη φορά, καταφέρνουν να μετατρέψουν μια καθαρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σε αριστερό εμφύλιο που περνά μέσα από λασπομαχίες και βρώμικο πόλεμο στο διαδίκτυο.

Ο καυγάς Βαξεβάνη – Τσέκερη

Την αρχή έκανε με μια ανάρτησή του ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης και το θέμα πήρε επίσημη κομματική σφραγίδα όταν του απάντησε με σκληρό τρόπο ο διευθυντής της Αυγής Αγγελος Τσέκερης.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: “Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;”.

“Εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό”

Η απάντηση Τσέκερη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή και πυροδότησε αριστερό διαδικτυακό εμφύλιο: “Η τάση”, έγραψε ο διευθυντής της Αυγής, “κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική  εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρώτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι».

Βολές Μπίστη για “εκτοξευτήρες λάσπης”

Θέση υπέρ του Αγγελου Τσέκερη και κατά της λάσπης πήρε χθες και ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης αυτή την φορά ήταν προσεκτικός”, έγραψε, “και αντέδρασε σωστά. Ευτυχώς. Θα δυσαρεστήσει αρκετούς που θεωρούν ότι τα πάντα επιτρέπονται στον αντιδεξιό αγώνα  αλλά θα ικανοποιήσει πολλούς που έχουν μάθει αλλιώς. Και θέλουν την Αριστερά μαχόμενη  με επιχειρήματα και μακρυά από τους εκτοξευτήρες λάσπης. Ιδίως από εκείνους τους εκτοξευτήρες  που εμφανίζονται με φίλιο πρόσωπο με αποτέλεσμα να αποξενώνουν από την Αριστερά πολίτες για τους οποίους τα θέματα ύφους και ήθους είναι ταυτοτικά της παράταξης τους…”.

Η απάντηση και των δύο προκάλεσε νέα πυρά από τον Κώστα Βαξεβάνη: “Να διαβάσετε προσεκτικά το Μπιστη, ο οποίος σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:23 δηλώνει Συριζα. Προσοχή σε όσα λέει για το ήθος της Αριστεράς γιατί αν δεν εκπροσωπεί ο Μπιστης το ήθος της Αριστεράς τότε ποιος; Ρωτήστε και το Σαμαρά με το Βενιζέλο”, έγραψε ο εκδότης του Documento, για να προσθέσει λίγη ώρα αργότερα:

“Όποτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εμφανίζονται στην Αριστερά οι ίδιοι πάντα καλοθελητές, που αναλαμβάνουν να χτυπήσουν όσους τον απειλούν πολιτικά, ως φορείς του πολιτικού τακτ. Του προσφέρουν αυτό που δεν έχει. Πιστοποίηση αριστερής αλήθειας και αξιοπιστία”.

ΝΔ: Προσυπογάφει ο Τσίπρας;

Κατά την Νέα Δημοκρατία πίσω από τα χυδαία υπονοούμενα στα social media βρίσκεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Εξ ου και σε ανακοίνωσή της κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως εάν  “προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας”, τόνισε.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως πάντα, διχασμένοι. Κάποιοι θεωρούν πως ο πρόεδρος του κόμματος αφήνει το “βαθύ” διαδίκτυο και τους εντεταλμένους του να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Κάποιοι άλλοι βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα απλώς ως θεατή και αδύναμο να ελέγξει την σύρραξη των φραξιών στο κόμμα του. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ο ίδιος που χρεώνεται την πολιτική, αλλά και ηθική, ευθύνη.

Πηγή: economico.gr