κοροναϊό χάπι

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη χαπιών για τον κοροναϊό Covid-19, όπως  ανακοίνωσε προ διημέρου το Υπουργείο Υγείας.

Θα μπορούσαν να σωθούν ζωές με ένα μόνο χάπι

Μια τέτοια θεραπεία θα μπορούσε να κρατήσει τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο και ενδεχομένως να σώσει πολλές ζωές τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ιός εξελίσσεται σε χρόνια απειλή παρά τη διανομή αποτελεσματικών εμβολίων.

Ένας αριθμός άλλων ιών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του H.I.V. και της ηπατίτιδας C, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα απλό χάπι.

Ωστόσο, παρά την έρευνα που συνεχίζεται εδώ κι ένα χρόνο, δεν υπάρχει επί του παρόντος τέτοιο φάρμακο για τον κοροναϊό.

Διάθεση νέων πόρων

Το Operation Warp Speed, το πρόγραμμα της κυβέρνησης Τραμπ για την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με τον Covid-19, επένδυσε πολύ περισσότερα χρήματα στην ανάπτυξη εμβολίων σε σύγκριση με τις θεραπείες – ένα κενό που θα προσπαθήσει να καλύψει το νέο πρόγραμμα.

Η νέα διάθεση πόρων θα επιταχύνει τις κλινικές δοκιμές ορισμένων ”πολλά υποσχόμενων” προσπαθειών για την παρασκευή φαρμάκου. Εάν όλα πάνε καλά, μερικά από αυτά τα χάπια μπορεί να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το ΑντιιΪκό Πρόγραμμα για Πανδημίες θα υποστηρίξει επίσης την έρευνα για εντελώς νέα φάρμακα – όχι μόνο για τον κοροναϊό, αλλά και για ιούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μελλοντικές πανδημίες.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και βασικός υποστηρικτής του προγράμματος, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια στιγμή, όπου οι ασθενείς Covid-19 θα μπορούσαν να πάρουν αντιιϊκά χάπια από ένα φαρμακείο μόλις εξεταστούν και εφόσον βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό, ή εάν εμφανίσουν συμπτώματα του Covid-19.

«Ξυπνάω το πρωί, δεν αισθάνομαι καλά, η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης μου εξαφανίζεται, πονάω στο λαιμό;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ Φάουτσι για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Καλώ τον γιατρό μου και λέω, ”έχω Covid και χρειάζομαι μια συνταγή”.»

πηγή: New York Times

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr