“Το οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτυπώνει τη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς ενσωματώνει περίπου τις μισές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή. Οι κατευθύνσεις είναι σαφείς, είπε:

  • Ενίσχυση του εισοδήματος
  • Αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας
  • Ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των πιο ευάλωτων, της οικογένειας και της νέας γενιάς.

“Αποδεικνύεται ότι μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας “το λέμε και το κάνουμε” και προχωράμε σταθερά και τολμηρά μπροστά, διαψεύδοντας όλους εκείνους που προεκλογικά αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματος μας…”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και όρισε ως κομβικά βήματα τη συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας, τη δημοσιονομική ισορροπία “που δεν πρόκειται ποτέ η κυβέρνηση να τη θέσει σε αμφισβήτηση”, αλλά και τη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έβαλε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Χαριλάου Τρικούπη. “ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια…Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας…”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Στην ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

  • Η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς.
  • Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το πένθος για την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις πυρκαγιές και υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και στον ηρωισμό τους…Υπηρετώντας το καθήκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς από εκεί που μας καλούν να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αλλά και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε με υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις για όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα…
  • Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι η πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες ημέρες. Ζητώ από όλους απόλυτη επιφυλακή, γιατί η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντι της πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Αλλά συμπαραστάτες πρέπει να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική του συμπεριφορά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr