Γιάννη Λαγού

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δύο μέρες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε διαρκείς επαφές με Νορβηγία, Δανία και Βέλγιο για να μπλοκαριστεί το σχέδιο διαφυγής του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σε “σκιά του” είχαν μετατραπεί οι βελγικές αρχές 

Οι βελγικές αρχές είχαν γίνει «σκιά» του Γιάννη Λαγού, ενώ σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είχαν δοθεί αυστηρές οδηγίες για την περίπτωση που εμφανιζόταν ο Γιάννης Λαγός, επιχειρώντας να διαφύγει. Για την περίπτωση αυτή μάλιστα είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εντολή για το ένταλμα είχε διακινηθεί στην Ευρώπη μέσω ενός συστήματος που επιτρέπει την άμεση επικοινωνία όλων των χωρών.

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα «υποδεχτεί» τον Λαγό

Σημειώνεται ότι για την μεταφορά του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ειδική ομάδα αστυνομικών θα ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο και αεροπορικώς θα φέρει πίσω τον καταδικασμένο. Ειδικά οχήματα θα τον μεταφέρουν στις δικαστικές Αρχές ώστε να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – άλλοτε ισχυρός βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Τι προβλέπεται για την έδρα και τη βουλευτική αποζημίωσή του

Όσον αφορά στην έδρα και τη βουλευτική του αποζημίωση του Γιάννη Λαγού, η δημοσιογράφος επεσήμανε πως μπορεί να ήρθη η ασυλία του, αλλά παραμένει ευρωβουλευτής ως το τέλος της θητείας του το 2024 ή αν υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη από δικαστήριο β΄ βαθμού.

Συνεχίζει να πληρώνεται με την αποζημίωση των ευρωβουλευτών, που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ, χωρίς να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, αν καταδικαστεί αμετάκλητα σε β΄ βαθό, τότε επανεξετάζεται και μάλλον χάνει την έδρα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μοναδική περίπτωση στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που μέλος του από οποιαδήποτε χώρα, οδηγείται στη φυλακή και μάλιστα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr