Το πιο προηγμένο υποβρύχιο του πλανήτη εντάχθηκε στον στόλο του Ηνωμένου Βασιλείου

Το πιο προηγμένο υποβρύχιο στον πλανήτη, κατά τους κατασκευαστές του, εντάχθηκε στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας. Το υποβρύχιο καθελκύστηκε την Τετάρτη (31/8) σε τελετή που έγινε στο Μπάροου της Αγγλίας.

“Αόρατο” και με τεράστια δύναμη πυρός 

Το HMS Anson, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), λέγεται λοιπόν ότι είναι «αόρατο», ότι έχει τεράστια δύναμη πυρός, ότι είναι σε θέση να συγκεντρώσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες, ότι μπορεί να προστατεύσει άλλα σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού από απειλές πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς και να καταστρέψει μία εχθρική στρατιωτική υποδομή με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Το HMS Anson είναι το πέμπτο από τα νέα υποβρύχια κλάσης Astute που εντάχθηκαν στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού, μετά τα HMS Astute, Ambush, Artful και Audacious και χρειάστηκαν περισσότερα από 11 χρόνια -και περίπου 20 εκατομμύρια εργατοώρες περίπου 10.000 ατόμων από 400 εταιρείες και οργανισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο- προκειμένου να είναι έτοιμο για δράση το βάρους 8.000 τόνων HMS Anson.

Τεχνολογία steath

Το υπερόπλο της Βρετανίας έχει τεχνολογία steath για να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ και διαθέτει έξι σωλήνες που πυροδοτούν τορπίλες Spearfish και πυραύλους cruise Tomahawk Block V. Μπορεί να πλήττει στόχους στη στεριά σε αποστάσεις 1.600 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr