Μόνο με εργαστηριακά τεστ το «ελευθέρας» στους ανεμβολίαστους

Αποφασισμένη να σφίξει τη μέγγενη όσο γίνεται στους ανεμβολίαστους πριν προχωρήσει σε νέες αποφάσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι η κυβέρνηση.  Και θα πράξει, κάνοντας υποχρεωτική την επίδειξη αρνητικού τεστ ( μοριακό ή rapid test) από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα πληρώνουν όλοι από την τσέπη τους.

Θα αναλάβουν όλοι το κόστος των επιλογών τους

“Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν το κόστος των επιλογών του, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι αν δεν θέλουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για ένα ή δύο τεστ την εβδομάδα.

Στις συζητήσεις που γίνονται στο κυβερνητικό επιτελείο, περιλαμβάνεται και η σκέψη για επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ σε όλους τους κλειστούς χώρους, περιλαμβανομένου και του λιανεμπορίου.

Υπέρ της πρότασης αυτής έχουν τεθεί και δημόσια κάποια από τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Θεωρείται, ωστόσο, δύσκολο να εφαρμοστεί, αφενός γιατί θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις από τους εμπόρους και αφετέρου διότι θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί στην πράξη.

Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με ράπιντ ή μοριακό τεστ.

Το πλάνο «Αλίμου» μπορεί να δείχνει το δρόμο

Εξάλλου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, που μπαίνουν σε καραντίνα επειδή είναι στενές επαφές με κρούσμα δεν θα πληρώνονται.

«Αυτός που πρέπει να μείνει σπίτι για προληπτικούς λόγους, για καραντίνα δηλαδή, επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστος, πλέον θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τον πληρώνουμε, δεν μπορούμε να πληρώνουμε ανθρώπους να κάθονται σπίτι επειδή έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr