Σε μια από τις σπανιότατες παρεμβάσεις του σε ζητήματα αμιγώς πολιτικά, το ιατρικό περιοδικό υψηλού κύρους «Lancet» παρενέβη στη συζήτηση που διεξάγεται στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της απόφασης για την υπόθεση Roe vs. Wade που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Το περιοδικό, στο οποίο δημοσιεύονται όλες οι μεγάλες έρευνες και μελέτες περί την ιατρική και τη βιολογία στο εξώφυλλό του, αντί για εικόνα δημοσιεύει ένα μικρό κείμενο, απόσπασμα από το εντιτόριάλ του και κυριολεκτικά κονιορτοποιεί τα επιχειρήματα υπέρ της ανατροπής της απόφασης του 1973. Συγκεκριμένα, γράφει:

«Αν το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει την προκαταρκτική του απόφαση, θα πεθάνουν γυναίκες. Οι δικαστές που θα ψηφίσουν για την ανατροπή της Roe vs. Wade δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν τις αμβλώσεις, παρά μόνο θα καταφέρουν να καταργήσουν τις ασφαλείς αμβλώσεις. Ο Αλίτο (σ.σ. ο δικαστής που έγραψε την προκαταρκτική απόφαση) και οι υποστηρικτές του θα έχουν το αίμα γυναικών στα χέρια τους».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχείρησε να κωδικοποιήσει την απόφαση σε ομοσπονδιακό νόμο, ωστόσο, η Γερουσία μπλόκαρε την προσπάθεια και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου πλειοψηφούν οι Δικαστές που επιδιώκουν την ανατροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr