Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ομόφωνα αθώο τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και όλους τους κατηγορούμενους στην Δίκη «παρακλάδι» της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR M1 και υποβρυχίων τύπου 214, που κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις Δικαστικές Αρχές.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία ο κ. Λιακουνάκος και οι συγκατηγορούμενοί του ουδεμία σχέση είχαν με την υπο διερεύνηση υπόθεση. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά αθώωση του Θωμά Λιακουνάκου σε ισάριθμες ποινικές δίκες, γεγονός που αναδεικνύει τις υπερβολές των εισαγγελικών αρχών και το κυνήγι μαγισών που ακολούθησε τα σκάνδαλα του Άκη Τσοχατζόπουλου, που ταλαιπώρησαν επιχειρηματίες και στελέχη του δημοσίου και διέλυσαν εταιρείες του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα ότι ο κ. Λιακουνάκος είχε κατηγορηθεί σε ακόμη τρεις περιπτώσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία, αναφορικά με τις Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των Προγραμμάτων Chinook, Apache και Ηλεκτρονικού Πολέμου, όπου απηλλάγη, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του, με ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Ομοίως, αθωωτική ήταν και η απόφαση και σε άλλη ποινική υπόθεση του κ. Λιακουνάκου όπου κατηγορήθηκε για ενεργητική δωροδοκία αξιωματικού και νομιμοποίηση εσόδων αναφορικά με την Κύρια Προμήθεια ΑΣΕΠΕ της εταιρίας Ericsson.

Οι δίκες των εξοπλισμών της δεκαετίας 1996-2006, καθώς φτάνουν στο τέλος τους και σε β´ βαθμό, αποδεικνύονται μια «φούσκα», αφού όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώνονται διότι απλούστατα δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για τις οποίες υπέστησαν την βάσανο του ακροατηρίου.

ότι δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου πράξη, ιδίως για το λόγο ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι ο Θ.Λιακουνάκος δεν είχε εμπλακεί ούτε συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα και γι αυτό τον κήρυξε αθώο! Δεν είναι η πρώτη αθωωτική απόφαση του Θωμά Λιακουνάκο, αλλά η πέμπτη στην σειρά για άλλες υποθέσεις εξοπλισμών και για πράξεις που αρχικά του είχαν αποδοθεί.

Προφανώς κάτι δεν είχε γίνει σωστά με τις δικαστικές διώξεις που αφορούσαν τους εξοπλισμούς και για τις όποιες αρκετός ντόρος είχε γίνει και μια γενιά «αδιάφθορων» εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών έστησαν την καριέρα τους.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι εάν το δικαιϊκό σύστημα της χώρας, ορισμένες φορές γίνεται υποχείριο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και υπαγορεύει διώξεις στα τυφλά και χωρίς στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr