Βερολίνο διερευνητικές

Την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα χαιρέτισε η  γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ μετά την συνάντησή της στο Βερολίνο με τον τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ.

Η κυρία Κάρενμπάουερ τόνισε πως μια  «νέα επιδείνωση» στις σχέσεις των δύο χωρών και στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί.

«Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός, επισημαίνοντας και τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Βερολίνου.

“Σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ η Τουρκία”

«Ελπίζω», είπε, «πως όλα τα μέρη θα επωφεληθούν της ευκαιρίας να διεξαγάγουν έναν διάλογο. Η Γερμανία διαδραματίζει εδώ έναν ρόλο μεσολαβητή».

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ πάντως δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει «ένας σημαντικός εταίρος στους κόλπους του ΝΑΤΟ», ενώ σημείωσε πως κατά τις συνομιλίες της με τον τούρκο ομόλογό της «έθιξε τα δύσκολα θέματα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως «δεν έχει αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο».

Πηγή: economico.gr