ΣΕΠΕΥ

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και στελεχών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 18/11 η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΣΕΠΕΥ) στα κεντρικά γραφεία της που ευγενικά παραχώρησε η “NP Ασφαλιστική” στο Μαρούσι.

Τον υφυπουργό Οικονομικών καλωσόρισε στην γενική συνέλευση ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ, Γιάννης Πολυχρονίου, ο οποίος δήλωσε πως ο σύνδεσμος έχει συνεργαστεί με τον κ.Θεοχάρη στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και ότι οι παρεμβάσεις αυτούη στα θέματα της παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών ήταν πάντοτε σημαντικές και χρήσιμες. Ο κ.Πολυχρονίου και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕΥ έθεσαν στον κ.Θεοχάρη το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στα CFDs.

Τα CFDs, Ελληνιστί είναι τα Συμβόλαια επί Διαφοράς (Contracts for Difference), παράγωγα επενδυτικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα κερδοσκοπίας επί της μεταβολής της τιμής υποκειμένων μέσων, δεικτών, εμπορευμάτων και άλλων. Στα CFDs οι διαφορές στην τιμή της υποκείμενης αξίας διακανονίζονται και εκκαθαρίζονται πάντα τοις μετρητοίς, καθώς δεν προβλέπεται η φυσική παράδοση-παραλαβή αυτών (π.χ. μετοχές ή εμπορεύματα).

Η τοποθέτηση του κ.Θεοχάρη στη γενική συνέλευση του ΣΕΠΕΥ

Ο υφυπουργός, στην τοποθέτηση του στη γενική συνέλευση του ΣΕΠΕΥ επεσήμανε, ότι σήμερα διανύουμε μια ευτυχή, θετική συγκυρία μετά από πολλά δύσκολα χρόνια για την οικονομία και το χρηματιστήριο. Τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να υποστηρίξει τις προοπτικές της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς με άξονες τους εξής τέσσερις πυλώνες:

1. Από την δημοσιονομική σταθερότητα και την υιοθέτηση μιας φιλοεπενδυτικής πολιτικής για την προσέλκυση τόσο άμεσων, όσο και χρηματο-οικονομικών επενδύσεων.
2. Με την αναβαθμισμένη εικόνα της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς προς τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, μετά την πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας.
3. Μέσα από πολιτικές για μείωση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της οικονομίας (ανάπτυξη ΑΕΠ ταχύτερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης), όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Δεν είναι μόνο ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που μας ικανοποιεί, αλλά και το γεγονός ότι μια σειρά στοιχείων όπως ο τουρισμός, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν πως το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μετασχηματίζεται. Έχουμε φυσικά δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.
4. Από το πλάνο ανάπτυξης της ίδιας της κεφαλαιαγοράς. Έτσι, πέρα από την επιτυχή δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών (προσέλκυση μεγάλων ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων και διεύρυνση του free float στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, στρατηγική τοποθέτηση από μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού στην Alpha Bank), έχουν εισαχθεί σε νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν σύντομα διατάξεις για μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και φόρου επί των πωλήσεων μετοχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr