Μπαχτσελί Ελλάδα

Toν χαβά του  ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η οποίος απείλησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα με πόλεμο, αν ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό της δικαίωμα για επέκταση των χωρικών υδάτων.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, υιοθέτησε το αφήγημα περί ξένου δάκτυλου που έχει εμπλακεί στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης,  ενώ καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας ότι «παίζει με τη φωτιά». Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τις τουρκικές αξιώσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι κάλεσμα σε πόλεμο»

«Δεν υπάρχει καμία μείωση της καταχρηστικής, καταστροφικής και απειλητικής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Είναι αλαζονεία, είναι παιχνίδι με τη φωτιά να δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την πρόθεσή του να συνεχίσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της χώρας του» είπε  ο Μπαχτσελί.

«Είναι επίσης παράλογο και διαστρέβλωση των γεγονότων να κατηγορεί ο εν λόγω υπουργός την Τουρκία, για εκφοβιστική και δόλια συμπεριφορά, ξεπερνώντας τα όρια και τα σύνορά της.

Η επιδίωξη της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων είναι ένα κάλεσμα σε πόλεμο, μια πρόκληση δειλίας. Ας δούμε αν θα επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα κάθε 6 μίλια, ας το διαπιστώσουμε μαζί. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο».

Για το Κυπριακό

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Μπαχτσελί, υποστήριξε πως «τα εμπόδια για την παγκόσμια αναγνώριση της ΤΔΒΚ (όπως αναφέρεται η Άγκυρα στα κατεχόμενα) ξεπερνώνται ένα – ένα.

Η Κύπρος είναι τουρκική και έχει θέση στην ενωμένη Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζονται σαν μέρος του τουρκικού κόσμου. Η διπρόσωπη πολιτική της ΕΕ και οι προσπάθειές της να εμποδίσει τους Τουρκοκύπριους να γίνουν σεβαστό μέλος της διεθνούς κοινότητας έρχεται ενάντια στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το ελληνοκυπριακό τμήμα δεν είναι ο κυρίαρχος και ιδιοκτήτης του νησιού. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό από ιστορική και πολιτιστική άποψη. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί της Κύπρου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από μια διαδικασία που θα ξεκινήσει με την καταγραφή της κεκτημένης κυριαρχικής ισότητας του τουρκοκυπριακού λαού», υποστήριξε ο Μπαχτσελί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr