Δένδιας Τουρκία

Ως επίθεση κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τις δηλώσεις που έκανε για την επέτειο άλωσης της Κωνσταντινούπολης χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο twitter που προέβη χθες το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και στις οποίες αναφέρει ότι «όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις…».

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας 

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, χθες, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας με αναρτήσεις του σημείωσε ότι «το να κοιτάς την Κωνσταντινούπολη, η οποία κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο είναι μια αυταπάτη και αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη» και πρόσθεσε πως «όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η Αγία Σοφία, που χρησιμοποιείται ως τζαμί εδώ και αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη 

Εν συνεχεία επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με ωμές ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη»

«Είναι υποκριτικό όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1500» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει «το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα που χρονολογούνται από το 1500, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, και μετατράπηκαν σε κινηματογράφους, εκθεσιακούς χώρους, σε καταλύματα και αποθήκες, είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και με υποκρισία».

Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του με αφορμή την ημέρα άλωσης της Κωνσταντινούπολης, χθες, δήλωσε: «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία.

Φιέστα για την άλωση της Κωνσταντινούπολης

«Η Αγία Σοφία είναι καρδιά του κόσμου και πάντα θα ακούγεται η φωνή του Ιμάμη», ανέφερε σε ανάρτησή του το τμήμα επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, παραθέτοντας εικόνες από τα τρισδιάστατα γραφικά που παρουσίασε χθες η τουρκική κυβέρνηση για να γιορτάσει το γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr