Με τον τρέχοντα μήνα να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού, η Εθνική Τράπεζα έχει εκτιμήσει ότι φέτος οι τουριστικές εισπράξεις θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 21 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά 20% τα έσοδα του 2019. Με το σενάριο αυτό να μένει να επιβεβαιωθεί, το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιβατική κίνηση του φετινού επταμήνου συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2019, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, είναι υψηλότερη κατά περίπου 8% και 10,5% αντιστοίχως.

Για την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου, η Ελλάδα κατέλαβε την έβδομη θέση σε σύνολο δέκα χωρών, με κριτήριο το μέγεθος της πτητικής δραστηριότητας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με 6.033 πτήσεις ανά ημέρα, με την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία να συμπληρώνουν την πεντάδα των χωρών με τα πιο «δραστήρια» αεροδρόμια.

Στη χώρα μας, ο μέσος αριθμός των ημερήσιων πτήσεων ανέρχεται σε 2.453, έχοντας μειωθεί ελαφρώς κατά 1% έναντι της αμέσως προηγούμενης συγκρινόμενης εβδομάδας (2-8 Αυγούστου).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα αναμένεται φέτος να ξεπεράσει τον αριθμό των πτήσεων του 2019, συναρτήσει και των προσδοκώμενων πολύ καλύτερων επιδόσεων συγκριτικά με εκείνη τη χρονιά του ελληνικού τουρισμού. Εξάλλου πέρυσι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι συνολικές πτήσεις ήταν λιγότερες σε σχέση με το 2019 κατά μόλις 5,4%, ενώ η εγχώρια –σε αντίθεση με τη διεθνή– κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών ξεπέρασε κατά περίπου 3% τα επίπεδα της χρονιάς πριν εκδηλωθεί η COVID-19. Αντιθέτως, στα 14 μεγαλύτερα αεροδρόμια της περιφέρειας η πτητική δραστηριότητα ξεπέρασε κατά 4,4% την αντίστοιχη του 2019.

  • Με πληροφορίες από την Καθημερινή (Δημήτρης Δελεβέγκος)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr