Τουρκία πολίτες

Αγανακτισμένοι πολίτες ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα, προκειμένου να στείλουν από κοντά το μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν πως η τουρκική κοινωνία υποφέρει.

Η υποδοχή που τους επιφύλαξε η αστυνομία, ενδεικτική του τρόπου που ο Τούρκος Πρόεδρος αντιμετωπίζει την λαϊκή αντίδραση…

Βγήκαν στους δρόμους οι πολίτες 

Στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, χιλιάδες εργαζόμενοι, μέλη συνδικάτων βγήκαν στους δρόμους ζητώντας αύξηση του βασικού μισθού…

«Ο αξία του μισθού μου έχει μειωθεί στο μισό από την αρχή του χρόνου. Αρκεί να πας στην αγορά για να δεις τον πληθωρισμό, ο εργαζόμενος δεν έχει πια αγοραστική δύναμη» ανέφερε ένας κάτοικος της Πόλης.

Ζώντας στην δική του πραγματικότητα, ο Ερντογάν, εγκαινίασε μία διαφορετική έκθεση στο Λευκό Σαράι. Συνολικά 800 ψαλίδια και κορδέλες από τα φαραωνικά και μη έργα που έχει εγκαινιάσει σε δύο δεκαετίες εκτίθενται προς τόνωση του φιλοεπενδυτικού του προφίλ.

Για πολλούς είναι τα ίδια ψαλίδια που έχουν κόψει στο μισό τα εισοδήματα των πολιτών.

Να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι 

Ο ίδιος επιμένει πως όλα θα φτιάξουν αρκεί οι πολίτες να «σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι…». «Ξέρουμε που πάμε. Ζητάω από τους πολίτες μας, να είναι υπομονετικοί» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όμως η σκληρή πραγματικότητα διέψευσε και πάλι τις αυταπάτες του Τούρκου Προέδρου, η τουρκική λίρα καταποντίστηκε. Ένα δολάριο έφτασε σήμερα να ανταλλάσσεται προς σχεδόν 15 λίρες ενώ 16,4 λίρες χρειάζονταν για κάθε ευρώ. Ακόμη ένα ιστορικό χαμηλό για το εθνικό νόμισμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή η Ευρώπη σχεδιάζει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία. Εφ΄όσων επιβληθούν, οι κυρώσεις θα είναι ακόμη ένα χτύπημα στην πολιτική του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr