Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) αποδέχθηκε το αίτημα της τουρκικής αντιπολίτευσης και επεκτείνει την περίοδο ψηφοφορίας των Τούρκων αποδήμων στο εξωτερικό από δύο σε πέντε ημέρες, αναφορικά με τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Μαΐου και αντί να ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου πλέον πήρε παράταση έως και την Τετάρτη 24 Μαΐου, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι Τούρκοι απόδημοι μπορούν να δώσουν την ψήφο τους ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας στην Τουρκική Δημοκρατία, την Κυριακή 28 Μαΐου.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατέθεσε αίτημα επέκτασης της ψηφοφορίας των Τούρκων αποδήμων το οποίο έγινε αποδεκτό. Ετσι η εκλογική διαδικασία εκτός Τουρκίας που φιλοξενείται σε 167 πρεσβείες και προξενεία σε 73 χώρες του εξωτερικού, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οι ψήφοι θα μεταφερθούν στην Τουρκία με διπλωματικούς αγγελιαφόρους υπό υψηλή ασφάλεια με τις μεθόδους που καθορίζονται από το YSK.

Αυτές οι ψήφοι θα αποθηκευτούν στην ασφαλή περιοχή στο Εκθεσιακό Κέντρο Συνεδρίου της Αγκυρας από την Προεδρία της Εκλογικής Επιτροπής Εξωτερικών Περιφερειών. Θα ανοίξουν την Κυριακή 28 Μαΐου στις 17.00, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Τουρκία μαζί με τις υπόλοιπες κάλπες. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Εφορευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Περιφερειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr