Σε «πονοκέφαλο» για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπονται τα σχέδιά του για τη δράση της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με το ΑΜΝ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας της Συρίας προχώρησαν πρόσφατα στην κατάληψη ενός προκεχωρημένου φυλακίου στην περιοχή Σαρμάν της επαρχίας Ιντλίμπ, το οποίο χρησιμοποιούταν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του 2020.

Η κατάληψη του φυλακίου έρχεται μόλις μερικές ημέρες αφότου ο τουρκικός στρατός αφαίρεσε τις οχυρώσεις και αποχώρησε από το φυλάκιο, ενώ όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία αποσύρει σταδιακά τις δυνάμεις της από φυλάκια και βάσεις στη βορειοδυτική Συρία, τα οποία πολιορκήθηκαν από δυνάμεις του Άσαντ.

Σημειώνεται ότι τα άσχημα νέα για τον Ερντογάν έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι οποίες συνοδεύτηκαν από σφοδρή κριτική για την τακτική της κύβέρνησης της Άγκυρας σε περιοχές όπως η Συρία, η Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: economico.gr