προπαγάνδα τουρκικά ΜΜΕ

Συνεχίζεται το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας και της ελληνικής κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου Πελάγους από την Τουρκία.

Το εθνικό τουρκικό δίκτυο TRT, ακολουθεί πιστά το εμπρηστικό κλίμα των όσων δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερτογάν, που υποστήριξε πως «δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για τα νησιά του Αιγαίου», ενισχύοντας το «φιλοπολεμικό» κλίμα κατά της χώρας μας.

Προπαγανδιστικό βίντεο 

Το TRT μετέδωσε προπαγανδιστικό βίντεο, με ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας και ερμηνεία του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμφωνιών, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες και επιδιώξεις της Τουρκίας.

Στο βίντεο μιλούν δημοσιογράφοι, καθηγητές και πολιτικοί παραθέτοντας, τις τουρκικές απόψεις για τα νησιά του Αιγαίου.

H προπαγάνδα των Τούρκων…

«Το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου καθορίστηκε με διεθνείς συνθήκες. Παρόλα αυτά έγιναν αιτία κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν οπλοστάσιο.

Τα νησιά βρέθηκαν πάλι στην ατζέντα της πολιτικής. Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Τα οποία το 1912 δόθηκαν στην Ιταλία με τον όρο να επιστραφούν στο Οθωμανικό κράτος. Το 1923 καθορίστηκε με την συνθήκη της Λωζάνης πως πρέπει να είναι αφοπλισμένα. Μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου πολέμου, αυτή την φορά δόθηκαν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr