Η Ελλάδα αναμένεται φέτος να σημειώσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης , υψηλότερους από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν ανεξάρτητοι διεθνείς αναλυτές και διεθνείς Οίκοι που αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για το ΑΕΠ το 2021 σε επίπεδα υψηλότερα και από τις προβλέψεις της κυβέρνησης και από εκείνες της Κομισιόν.

  • Η Bank of Αmerica αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος, τοποθετώντας την αύξηση του ΑΕΠ πλέον στο 8,6%, από 5,6% πριν, ενώ το 2022 εκτιμά ότι θα κινηθεί στο 3,8% και το 2023 στο 2,5%.
  • Τα στοιχεία που έρχονται από το μέτωπο του τουρισμού και του οικονομικού κλίματος, οδηγούν σε νέα αναβάθμιση των εκτιμήσεων και της Wood. Έτσι ο Οίκος ανεβάζει την πρόβλεψή της στο 7,5% για την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος, ενώ στο 4% τοποθετεί την ανάπτυξη για το 2022 και στο 5% το 2023. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων της αγοράς, η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος ίσως κινηθεί στο 8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Bank of Αmerica τοποθετεί την Ελλάδα με διαφορά στις πρώτες θέσεις στην ευρωζώνη σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις φέτος, καθώς το 8,6% της Ελλάδας ακολουθεί το 6,7% της Γαλλίας, το 6,6% της Ιρλανδίας το 6,3% της Ιταλίας και το 6% του Βελγίου.

Πηγή: economico.gr