Νέο Δελχί

Εκατοντάδες παιδιά νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς τα επίπεδα ρύπανσης παραμένουν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα στο Νέο Δελχί, με την κυβέρνηση να αποφασίζει τη διακοπή λειτουργίας πέντε σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την παράταση της σχολικής αργίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα περιστατικά αναπνευστικών παθήσεων.

Η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου

Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων «αναδείχθηκε» η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2020, σύμφωνα με τον ελβετικό όμιλο IQAir, ενώ η ποιότητα του αέρα έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα σε πολλές περιοχές της βόρειας Ινδίας τον Νοέμβριο.

Τις περισσότερες ημέρες ο δείκτης ποιότητας αέρα παρέμεινε πάνω από το 451 στην κλίμακα των 500, αποκαλύπτοντας τις πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες, εκτός από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, επηρεάζουν ακόμη και υγιείς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέκρινε την κυβέρνηση για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει αυτό το οξύτατο οικολογικό πρόβλημα.

Αυξάνεται η εισαγωγή παιδιών στα νοσοκομεία 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής στο Max Super Speciality Hospital, Αρβίντ Μπούντρα, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απότομη αύξηση στον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

«Αυτό συνδέεται άμεσα με τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που παρατηρούνται στην πόλη του Δελχί και στο NCR», είπε ο Μπούντρα αναφερόμενος στην περιφέρεια της εθνικής πρωτεύουσας, που περιλαμβάνει τις πόλεις κοντά στο Δελχί, προσθέτοντας ότι η παρατεταμένη έκθεση σε ρύπους θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπλοκές.

Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων «αναδείχθηκε» η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2020, σύμφωνα με τον ελβετικό όμιλο IQAir, ενώ ο αέρας είναι άκρως επικίνδυνος για όσους διαμένουν σε αυτήν (φωτ. A.P. PHOTO / MANISH SWARUP).

Οι δημοτικές αρχές χρησιμοποίησαν χθες αντλίες νερού για την αντιμετώπιση της διασποράς αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ το 50% των δημοσίων υπαλλήλων θα εργάζεται εφεξής από το σπίτι.

Τί συνέβαλε στην περαιτέρω επιβάρυνση της ρύπανσης 

Παρότι το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πλήττει κάθε χρόνο τέτοια εποχή την πρωτεύουσα, η αυξημένη βιομηχανική δραστηριότητα, μετά τα πρώτα κύματα της πανδημίας, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της παρούσας αρνητικής εικόνας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επέκρινε την κυβέρνηση για την αποτυχία της να μειώσει τη ρύπανση και ζήτησε από την Επιτροπή για τη Διαχείριση της Ποιότητας του Αέρα, μια ομάδα υπό το ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής, να εκπονήσει αμέσως μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης.

Μετά την παρέμβαση του δικαστηρίου, η επιτροπή έκλεισε πέντε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως προαναφέρθηκε, απαγόρευσε την κυκλοφορία φορτηγών που μεταφέρουν μη βασικά αγαθά και διέκοψε τις κατασκευαστικές εργασίες στην πρωτεύουσα και στις γύρω πόλεις.

Η επιτροπή παρέτεινε επίσης επ’ αόριστον το κλείσιμο των σχολείων, αφού η κυβέρνηση του Νέου Δελχί διέταξε να κλείσουν για μία εβδομάδα το περασμένο Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr