Ανεβαίνει διαρκώς ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Στους 57 οι νεκροί

Συγκεκριμένα, στους 57 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Μιλώντας στον ρ/σ Real FΜ, η ιατροδικαστής σημείωσε ότι έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ την Τετάρτη είχαν μεταφερθεί 7.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» σημείωσε, σχολιάζοντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Δυσοίωνες οι προοπτικές

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Σημειώνεται ότι ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας, δήλωσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να μην έχουμε αυτή τη μάχη γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ή οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιος ζωντανός στα συντρίμμια, που συνεχίζουμε να επιχειρούμε. […] Δυστυχώς οι πιθανότητες να έχουμε τραυματίες μέσα σε αυτό το αμάλγαμα μετάλλων και χώματος είναι κάτι εξωπραγματικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr