Μάτι δίωξη

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου και κατηγορούμενου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορικά με το σκέλος που αφορά σε ενδεχόμενη συγκάλυψη ευθυνών.

Μερικές ημέρες μετά την υποβολή της εισαγγελικής εισήγησης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τις φωτιές στο Μάτι, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, άσκησε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη μήνυση του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου, που είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

Ο πραγματογνώμονας τόσο στη μήνυση του, όσο και στις καταθέσεις που είχε δώσει στο πλαίσιο της βασική έρευνας, είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Πέρα από τα καταγγελλόμενα, ο Δ. Λιότσος, προς επίρρωση των ισχυρισμών του, είχε υποβάλλει στις εισαγγελικές αρχές και ηχογραφημένη συνομιλία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr