Σε… διαγωνισμό εμπρηστικής ρητορικής μοιάζει να έχει επιδωθεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, τραβώντας επικίνδυνα το σχοινί.

Προκλητικός Κιλιτσντάρογλου

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιδεικνύει… ενδοτική στάση έναντι της Ελλάδας, υποστηρίζοντας σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι «είπαν φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα. «Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μην με εκνευρίζετε”, όχι “θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία”, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» είπε.

Αναφορά στον «Αττίλα»

Ο κεμαλικός ηγέτης υποστήριξε, επίσης, ότι «όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης”. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή», ενώ για το κυπριακό ισχυρίστηκε: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”. (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία). Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν “δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά αν έρθουν, η ‘ΤΔΒΚ’ θα πρέπει να είναι εδώ”. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Κορυφώνοντας την προκλητική ρητορική του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε. Μας είπαν για κάποιο διάστημα “έλα, έλα, έλα”, λόγω Κύπρου. Ο Eτζεβίτ είπε “έρχομαι”. Ο Eτζεβίτ και ο Eρμπακάν πήγαν και πήραν το “τουρκικό τμήμα” της Κύπρου. Τελείωσε. Φώναξαν; Είπαν ότι ερχόμαστε; Όχι. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο. Στην παράδοσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν φωνάζεις και ουρλιάζεις, δεν γίνεται τίποτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr