παράταση ταμειακές

Ένα επιπλέον τρίμηνο θα έχουν στη διάθεση τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις για να αποσύρουν τις ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.
Η προθεσμία, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

«Προτεραιότητα της στρατηγικής μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή λειτουργία του επιχειρείν. Πάντα τείνουμε ευήκοον ους στις τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς και τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αιτήματα από σχεδόν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για παράταση των προθεσμιών λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την 1η Απριλίου 2021 και εφόσον έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Πηγή: economico.gr