τρίτη δόση

Ξεκίνησε η αποστολή SMS για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε 285.000 πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα, από αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την έναρξη χορήγησης της τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας και οι άνω των 60 ετών.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, στην επιχείρηση εμβολιασμού, στο κλείσιμο των ραντεβού συμμετέχουν οι γιατροί και οι  φαρμακοποιοί με αμοιβή 10 ευρώ ανά ραντεβού ενώ συμμετέχουν 159 ιδιώτες γιατροί που εμβολιάζουν σε ιατρεία τους και κατ’ οίκον  και 14 πολυϊατρεία με αντίστοιχες αμοιβές 20 ευρώ για το άτομο που εμβολιάζεται στο ιατρείο και 50 ευρώ για το άτομο που εμβολιάζεται στο σπίτι χωρίς το κόστος αυτό να το πληρώνει ο πολίτης.

Επίσης, επισήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση της συμμετοχής στους εμβολιασμούς τονίζοντας πως οι περισσότεροι που κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση είναι κάτω των 35 ετών και παρουσίασε τα πιο πρόσφατα στοιχεία, βάσει των οποίων ξεπεράσαμε τα 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού, με 6,2 εκατ. να έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση (ποσοστό 56%) και 5,5 εκατ. τη δεύτερη δόση (ποσοστό 56%).

Οι εμβολιασμοί ανά ηλικιακή ομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, τα ποσοστά εμβολιαστικής καλυψης στις ενώτερες ηλικαιακές ομάδες είναι:

  • 40 – 44: Το 65% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 66,3%.
  • 35 – 39: Το 58,5% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 59%.
  • 30 – 34: Το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 59%.
  • 25 – 29: Το 57% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 58%.
  • 18 – 24: Το 48% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 49%.
  • 15 – 17: Το 25% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 26,5% και ότι ήδη 90.000 παιδιά αυτή της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί.
  • 12 – 14: Το 13% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 14,5% και πως 50.000 των ηλικιών αυτών έχουν εμβολιαστεί, με τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των εμβολιασμένων να ανέρχεται στα 13.500.

Θεοδωρίδου: Οι υγειονομικοί μπορεί να πάρουν προτεραιότητα για 3η δόση

«Και οι υγειονομικοί μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, καθώς εκτίθενται στον ιό», δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι το ενδεδειγμένο  χρονικό διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης είναι 6 έως 8 μήνες από την ολοκλήρωση με δύο δόσεις του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr