Μια εξαιρετικά δυσοίωνη πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος έκανε πρόβλεψη για πραγματική «έκρηξη» των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα.

Στις 3.000-4.000 τα κρούσματα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι πιθανό να δούμε και 3.000 -4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες γιατί και οι αριθμοί οδηγούν προς τα εκεί αλλά και γιατί θα υπάρξουν και αυξημένοι αριθμοί στα τεστ ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι σταθεροποίηση στον αριθμό των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική. Αυτοί είναι οι σκληροί αριθμοί που μελετάμε πλέον».

Δείτε επίσης: Κοροναϊός: Όλα τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη, για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μιλά ο Ζέρβας, στη συμπρωτεύουσα ο Κικίλιας

Πότε θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα μέτρα

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ότι «αν ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία δεν μειωθεί ή δεν σταθεροποιηθεί τις επόμενες ημέρες και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά μέτρα διότι οι αντοχές θα εξαντληθούν ταχύτατα αν η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη», ενώ για το πόσο κοντά είναι η Θεσσαλονίκη σε ένα lockdown, ο ίδιος απάντησε ότι «η ερώτηση αυτή θα μπορεί να απαντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη».

Δεν έχουμε περιθώριο αναμονής

«Αν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρξει ανταπόκριση έστω και αχνά, θα πρέπει να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα. Δεν έχουμε το περιθώριο της αναμονής των δύο εβδομάδων. Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σε τρεις – τέσσερις ημέρες», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν συνειδητά από όλους, καθολικά και με κάποια διάρκεια για να αρχίσουμε να βλέπουμε την απόδοσή τους», ενώ τόνισε ότι «δυστυχώς η εστίαση έχει συμμετοχή στη διασπορά, όπως και μεγαλύτερη συμμετοχή έχει και η διασκέδαση».

Διαβάστε ακόμη

Ποια είναι τα φρούτα που θα σας απαλλάξουν από τα «αποτελέσματα» του παραγωγικού βήχα

Σεξουαλικές αλλεργίες – Οι παράγοντες που μπορεί να «πυροδοτήσουν» την αντίδραση του ανοσοποιητικού

Πηγή: economico.gr