Ξετυλίγεται σιγά-σιγά το κουβάρι της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη που κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα -μεταξύ τον οποίων και ο δράστης της επίθεσης.

O 20χρονος δράστης

Έτσι, στοιχεία για τον δράστη έδωσε ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ, ο οποίος ανέφερε ότι ο ένοπλος ήταν ο 20χρονος Κούρτιν Σ., που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Ο 20χρονος, είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Κλενκ στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Κλενκ.

Φωτογραφία του φερόμενου δράστη της επίθεσης, έδωσαν στη δημοσιότητα γερμανικά μέσα. Η φωτογραφία είναι από το Instagram από όπου ο δράστης φέρεται να είχε προαναγγείλλει την επίθεση, σύμφωνα με την Bild.

Ενισχυμένοι είναι οι έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία ενώ διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους. Αυτοί οι μεθοριακοί έλεγχοι θεωρούνται «τακτική προτεραιότητα» από την ομοσπονδιακή αστυνομία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Πηγή: economico.gr