Τσακαλώτος Πολάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας δίστασε, φάνηκε αμήχανος και χρειάστηκε μια εβδομάδα για να «αδειάσει» – κι αυτό μέσω διαρροών – τον Παύλο Πολάκη και το αντιμεβολιαστικό του αφήγημα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που σήμερα ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος:

“Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε μεγαλοπρεπώς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά των εμβολίων, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στην Βουλή. Εκεί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι τοποθετείται ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό». Για να προσθέσει σε άλλο σημείο «το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: να μην έχετε φόβο για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και για την Ελλάδα».

Επιπλέον,  ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από την ΝΔ να σταματήσει να χρεώνει τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «και εμείς θα μπορούσαμε να τονίσουμε πράγματα που έχουν πει βουλευτές σας αλλά που δεν τα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά του. Στην Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπώ εγώ ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό. Όσοι πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα τόσο το καλύτερο για την χώρα. Πάμε και πιο πέρα για τις πατέντες και τις φτωχές χώρες.

Δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο. Όμως, ας μην κάνουμε σπέκουλα. Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα. Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε. Σε κάθε περίπτωση το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο είναι: μην φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr