Τσίπρας εκλογές

«Χρειάζεται ένα συνολικότερο όραμα, να καταπολεμηθεί το brain drain και το δημογραφικό πρόβλημα. Γερνάει η χώρα και διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως πρώτη φορά κοπήκαν τόσοι τόσο μαζικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσθέτοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, θέλουν όραμα, προοπτική και σχέδιο». «Ο Μητσοτάκης παραμένει Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Aν έχει το θάρρος, ας προκηρύξει πρόωρες εκλογές 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, γιατί δε ζητάει πρόωρες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε: «Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει στο χέρι του είναι».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «παταγώδη αποτυχία» σε ότι αφορά το ζήτημα της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. «Ο εμβολιασμός δεν προχωράει όπως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε να γίνουν στοχευμένες καμπάνιες για την προώθησή του, ειδικά στους άνω των 60 ετών, αλλά και στους νέους.

« Η προοπτική του τείχους ανοσίας απομακρύνεται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει «να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν». «Δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης», είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο, λέγοντας ότι «εμείς έχουμε βγει και θα βγούμε μπροστά».

Η συνέντευξη τύπου συνεχίζεται

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr