Τσίπρας φρεγάτες

“Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε”, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν αλλάξει.

“Ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να είναι γραβάτες 

“Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι είναι χρήματα της οικογένειάς του. Πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να είναι γραβάτες” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και διερωτήθηκε “πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;”.

“Έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό που άλλα λέει κι άλλα κάνει. Που μας λέει ψέματα”, συνέχισε την επίθεση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έδωσε… δίκιο στον πρωθυπουργό για το “θα κριθούμε από τους πολίτες”. “Η ιστορία θα μας κρίνει και έχει ήδη κρίνει ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε. Ποιες ήταν οι εμμονές που διόγκωσαν χρέος και ελλείμματα.

Ποιοι ήταν αυτοί που επικαλούνται τον εθνικό κίνδυνο και ποιοι αυτοί που στην πράξη προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα”.

Φούλ επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με… φουλ επίθεση την ομιλία του, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του “Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας;

Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείτε επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;”, είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι “δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η συμφωνία με τη Γαλλία είναι κακή και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρουσιάζει ένα δόγμα που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής.

“Συνιστά νέο δόγμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες. Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;”, είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr