Τσίπρας βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Θα δώσετε απαντήσεις γιατί είστε κατηγορούμενος για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά αντιδημοκρατική πρακτική. Ποιος έχασε την ηθική για να τη βρείτε εσείς για αν ανεβείτε στο βήμα και να μιλάτε για ανηθικότητα ενώ είστε κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων».

Δε νοείται καμία επίκληση νομιμότητας η νομιμοφάνειας

Σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη, τόνισε πως “δε νοείται καμία επίκληση νομιμότητας η νομιμοφάνειας. Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να έχετε μια τοξική παρουσία μπας και συσπειρώσετε το κοινό σας. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί όλη η Ευρώπη να τοποθετηθείτε και περιμένει αποκαλύψεις».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «είστε πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις. Γιατί παρακολουθήσατε τον ευρωβουλευτή και αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε πως “είναι εθνικός κίνδυνος κ. Ανδρουλάκης; είναι πράκτορας; ορίστε, σας δίνω το λόγο για να απαντήσετε». Για να καταλήξει στο “δεν απαντάτε” αφού ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε.

«Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη και να λέτε δε φταίω εγώ, φταίει ο ανιψιός μου. Ούτε μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το τείχος ψεύδους που έστηναν οι συνεργάτες σας, και το οποίο γκρεμίστηκε από τις αποκαλύψεις».

Είπε επίσης προς τον πρωθυπουργό «το πρώτο που κάνατε όταν αναλάβατε είναι να πάρετε την ΕΥΠ υπό τη δική σας ευθύνη. Σας προειδοποίησα τότε, αλλά επιμείνατε και αλλάξατε το νόμο. Άρα η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας μιας και εσείς γίνατε ο προϊστάμενος του κ. Κοντολέωντα. Και η ευθύνη είναι αμετάθετη. Και επανέρχομαι στο ερώτημα: γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη; Ποιοι ήταν οι λόγοι; Ποιο το σκεπτικό;».

«Αφήνετε να σέρνεται υποψία κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»

«Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζατε. Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης τη μειωμένη σας ικανότητα αντίληψης, γιατί αυτό επικαλείστε. Γιατί λέτε ότι ο πιο στενός σας συνεργάτης και μέλος της οικογένειάς σας λειτουργούσαν εν αγνοία σας.

Όταν πήγε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε καταγγελία, δεν το μάθατε; Δεν ρωτήσατε τι έχει γίνει; Δε ρωτήσατε ποιος είναι ο λόγος παρακολούθησης; Σήμερα, γνωρίζετε ποιος ήταν ο λόγος;

Δεν καταλαβαίνετε πως όσο επικαλείστε αυτά τα αστεία περί εθνικού απορρήτου, αφήνετε τα σέρνεται αυτή η υποψία περί προδοσίας που προσβάλει όλο το κόμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Μπλέξατε στην υπόθεση τρίτες χώρες διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας και την εξωτερική μας πολιτική».

Είπε επίσης για τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο: «Σταματήστε να διασύρετε τη χώρα διεθνώς. Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα ξένα ΜΜΕ ούτε είναι ΣΥΡΙΖαίοι. Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε».

«Δεν κυβερνούσατε εσείς;»

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τις λειτουργίες της ΕΥΠ είπε επίσης: «είπατε στον κ. Κοντολέοντα να λέτε ψέματα, και να λέτε πως δεν έχει καμία ανάμιξη η ΕΥΠ, όταν έσκασε το σκάνδαλο. Εν αγνοία σας και αυτό;

Το έκανε ο ανιψιός σας και δεν το ξέρατε; Δηλαδή δεν κυβερνούσατε εσείς, κυβερνούσε ο ανιψιός σας κι εσείς προεδρεύατε, αυτό μας λέτε. Όταν νομοθετήσατε να μην ενημερώνεται ο πολίτης για την παρακολούθησή του, δε γνωρίζατε τι ακριβώς νομοθετούσατε; Ε δεν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός εάν δεν ξέρατε, άλλος κυβερνούσε».

«Έχω την ευθύνη στο όνομα της ομαλότητας να δώσω εγώ απαντήσεις και να πω την αλήθεια όπως εγώ την κατανοώ και πιστεύω την κατανοεί και η πλειοψηφία. Εδώ και 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς εκφυλισμού, νεποτισμού, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Εσείς δώσατε την εντολή παρακολούθησης 

«Εσείς προσωπικά δώσατε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη»
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως ήταν εντολή του πρωθυπουργού να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να ελέγχει και όσα γίνονται στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, και να ωφεληθεί ώστε να υπάρξει συνεργασία σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Το ίδιο υποστήριξε πως έπραξε ο πρωθυπουργός και στο θέμα της παρακολούθησης Κουκάκη, επειδή ερευνούσε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Η αθλιότητα των μεθόδων σας συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής σας. Επειδή θέλετε να συνεχίσετε να κυβερνάτε και να απολαμβάνετε το δημόσιο χρήμα, ενώ ο κόσμος βιώνει την ακρίβεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr