Αλέξης Τσίπρας

Κάνατε το άσπρο μαύρο μέσα σε 46 λεπτά, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό είπε: «Θαρρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες, γιατί είστε μεγεθυντής και πολλαπασιαστής της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά φορτώνετε με βάρη και τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας στη Μαδρίτη, για Βατερλώ στην υπόθεση Novartis, ενώ μίλησε και για «στραπάτσο» στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου -όπως είπε- ο πρωθυπουργός βρέθηκε απολογούμενος για τις ντροπιαστικές επιδόσεις της χώρας στα ζητήματα ελευθεροτυπίας.

Κριτική για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε μόνος του το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής, η χώρα ήταν πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας και την επέστρεψε στη λογική του ψυχροπολεμικού ελληνικού κράτους.

«Γίνεστε ένας νέος Παπάγος, πιστός και δεδομένος σύμμαχος που δεν διεκδικεί τίποτα και παραδίδει δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά πώς το καταφέρατε αυτό με το Turkaegean;» είπε.

«Είμαστε ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν»

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να επικρίνει τα διπλωματικά λάθη της κυβέρνησης, ωστόσο πρόσθεσε: «Απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θα είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε «το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε ζητά απαντήσεις. Εμείς, θα το πάμε μέχρι τέλος. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Δεν χωρούν συμβιβασμοί στη δικαιοσύνη και στη διαφάνεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr