Πάολο Τζεντιλόνι

Η πορεία του χρέους της Ελλάδος βαίνει μειούμενη εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη στην οικονομία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας, έχουμε σαφές παράδειγμα του γεγονότος ότι η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το χρέος σε μια καθοδική και μειούμενη πορεία».

Και συνεχίζει «είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μια χώρα με πολύ υψηλό χρέος, θα μπορούσε να το μειώσει χωρίς ανάπτυξη στην οικονομία της».

Η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία

Παράλληλα θεωρεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία αναφέροντας παράλληλα ότι η ανάπτυξη για το 2022 θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ σημειώνει ότι «οι αριθμοί στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ενδιαφέροντες: ξέρετε ότι η οικονομία ανακτά τώρα το προ της πανδημίας επίπεδο».

Ο Επίτροπος δηλώνει ότι η συζήτηση για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, ενώ σημείωσε η απόφαση δεν θα έχει σχέση με τη γενική συζήτηση για το νέο Σύμφωνο σταθερότητας.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει τέτοια κίνηση στην αναζωπύρωση του πληθωρισμού, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι «είναι κατανοητό ότι οι κυβερνήσεις αντιδρούν και προσπαθούν να βρουν τους κατάλληλους τρόπους για να μετριάσουν αυτές τις επιπτώσεις».

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπος του δευτερογενούς πληθωρισμού θα μπορούσε να είναι σημαντικός. Συνεπώς, οι αποφάσεις που θα λάβει η κάθε κυβέρνηση θα πρέπει φυσικά, να λαμβάνουν υπόψη τους και αυτή τη διάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr