“Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι ίσως υπερβάλλω, αλλά ήξερα, και είχαμε στοιχεία που το υποστήριζαν, ότι θα έμπαινε από τα σύνορα. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Και ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει, ούτε και πολλοί άλλοι”, δήλωσε χθες ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Λος Άντζελες.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή μπορεί να φαινόταν τραβηγμένο, λέγοντας: “Καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελαν να το ακούσουν”.

Το Κίεβο “έδρα της μητέρας Ρωσίας”

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Πούτιν ότι “προσπαθεί να εξαφανίσει τον πολιτισμό και όχι μόνο το έθνος” της Ουκρανίας και δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης θεωρεί την πρωτεύουσα του Κιέβου ως “έδρα της μητέρας Ρωσίας”.

Ο στρατός της Ρωσίας απέτυχε να καταλάβει το Κίεβο, αλλά έχει σημειώσει πρόοδο στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας, όπου ο Πούτιν ελπίζει να καταλάβει όλη την περιοχή του Ντονμπάς.

Ο στρατός της Ουκρανίας έχει εξαπολύσει αντεπιθέσεις έξω από την πόλη Χάρκοβο στα βόρεια και στην περιοχή γύρω από την κατεχόμενη πόλη Χερσώνα στα νότια.

Πηγή: economico.gr