Οι επενδύσεις, ο τουρισμός και τα καλύτερα οικονομικά των νοικοκυριών είναι οι παράγοντες που στηρίζουν την αισιοδοξία της UBS για την Ελλάδα

Οι επενδύσεις, ο τουρισμός και τα καλύτερα οικονομικά των νοικοκυριών είναι οι παράγοντες που στηρίζουν την αισιοδοξία της UBS για την ελληνική οικονομία, καθώς ο ελβετικός επενδυτικός οίκος περιμένει ανάπτυξη 3% τόσο για το 2024 όσο και για το 2025.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις αυτές είναι κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από το consensus για το 2024 και κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες για το 2025.

UBS: Οι 3 παράγοντες που θα φέρουν ανάπτυξη 3% στην Ελλάδα-1

Όπως σημειώνει η UBS, ο πληθωρισμός έπεσε στο 3,1% τον Ιανουάριο, λόγω της αποκλιμάκωσης των ανατιμήσεων σε τρόφιμα και κόστος στέγασης. Ο οίκος περιμένει ότι ο πληθωρισμός θα κλείσει το 2024 στο 2,8% και το 2025 στο 2%.

Στις σημαντικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, οι αναλυτές αναφέρουν την έγκριση από την Κομισιόν του διευρυμένου Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του σχεδίου για το REPowerEU, που ανέρχονται στα 36 δισ. ευρώ ή στο 13% του ΑΕΠ.

UBS: Οι 3 παράγοντες που θα φέρουν ανάπτυξη 3% στην Ελλάδα-2

Επιπλέον, επισημαίνεται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από τη Fitch και S&P, αλλά και τα επόμενα ραντεβού με τους οίκους, που έχουν κλειστεί στις 15 Μαρτίου με την Moody’s και στις 5 Μαρτίου με την DBRS.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBS, το ελληνικό χρέος θα πέσει στα επίπεδα του 144% του ΑΕΠ έως το 2025.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr