Η UNISON που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Facility Management, απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για μείωση του λειτουργικού κόστους και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τη λειτουργία τους, παρουσιάζοντας μία σειρά ολοκληρωμένων λύσεων, που καλύπτουν τους ενεργειακούς ελέγχους, την παρακολούθηση και την αναβάθμιση κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Θέτοντας ως βάση την ενεργειακή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων, η UNISON παρέχει υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην καταγραφή και έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, μέσω της πλατφόρμας UNIVRS. Πρόκειται για μία λύση που στόχο έχει την «έξυπνη», οικονομικά εφικτή και πολυεπίπεδη διαχείριση κτηρίων, η οποία υποστηρίζεται από τη YODIWO, εταιρεία που εξειδικεύεται στις Λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού Έξυπνων Υποδομών και Διαχείρισης Αειφορίας. Επιπλέον, το UNIVRS, συγκεντρώνει τα επιμέρους συστήματα και τις ροές εργασίας σε μία ενιαία ΙοΤ πλατφόρμα, παρακολουθεί ολιστικά την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων και παρέχει συγκριτική ανάλυση μεταξύ κτηρίων ή «υποπεριοχών». Παράλληλα, η πλατφόρμα επιτρέπει την πρόβλεψη και την ανίχνευση των δραστηριοτήτων που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση, επισημαίνοντας πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης, ενώ παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τις ενεργειακές ή περιβαλλοντικές απαιτήσεις συστημάτων ISO, καθώς και την επίτευξη των στόχων μίας επιχείρησης σε επίπεδο ESG.

Επιπλέον, η UNISON, προχωρά σε μελέτη και εξατομικευμένες προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη μείωση δαπανών των επαγγελματικών κτηρίων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ενδεικτικές παρεμβάσεις αποτελούν η αλλαγή συστημάτων ψύξης-θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με LED, η αλλαγή κουφωμάτων, η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε κτήρια, ο σχεδιασμός και η δημιουργία φυτεμένων δωμάτων, καθώς και η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων άρδευσης σε εξωτερικούς χώρους.

Με σκοπό να συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος UNISON, θέτει σταθερά στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του την ανάπτυξη και την παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων που προσδίδουν αξία στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά κόστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr